<
Upozorňujeme kupující, že vzhledem k ruční výrobě se mohou jednotlivé kusy výrobků od vzoru lišit.

Jak jsme začínaly/i

Před dvěma lety, v lednu 2017, jsem seděla v meditačním posedu a rozjímala…


Najednou mi přišla myšlenka na legíny... Jo, přesně ty moje, které se momentálně nacházely v poslední fázi před rozpadnutím. Trochu jsem se zastyděla. Ale styděla bych se ještě víc, kdybych šla a koupila si ty samé opět v tom stejném obchodě, který má takový přístup k produkci oblečení, který se mi nelíbí. Už jsem ho nechtěla dále podporovat. Strávila jsem několik hodin hledáním toho pravého kousku, který by v tu chvíli uspokojil mé nároky. Zboží je všude přehršel, ale legíny v biokvalitě nejlépe české výroby a originální... nikde.

Od tohoto znepokojivého zjištění, netrvalo více než pár dní k nápadu, že si je prostě vyrobím a …. A prostě tak. Odmítala jsem veškerá ale. Okamžitě jsem začala vyhledávat vhodné materiály. Byla bych hodně neupřímná, kdybych tvrdila, že jsem tomu všemu co na mě ve vyhledávačích vyběhlo rozuměla. Znám ale osobu (moje sestra Hela), která tomu rozumí a chtěla jsem rozjet projekt s ní. Doufala jsem, že to vyjde..

Vyšlo to. Při nejbližší příležitosti jsem se jí se svým nápadem svěřila. V duchu jsem se připravovala na odmítnutí a možnou zkázu svého/našeho projektu. Bez jejích znalostí textilií a šicí zručnosti bych byla nahraná. Asi velice těžko bych hledala nadšeného parťáka s ochotou začít tvořit něco bez finančního budgetu a bez vyhlídky na výdělek.

Ona řekla ANO! Pozor, a to bez váhání! Tak vznikl náš tým.

Vyzkoušely jsme několik materiálů a sháněly jsme přírodní nebo alespoň ekologické barvy. Nezdary nás neodradily. Nakonec jsme našly vyhovující bio bavlněný materiál pletený v Čechách a barvy z přírodních pigmentů. Během pár týdnů jsme pak měly legíny se čtyřmi vzory a koncem listopadu 2017 jsme je poprvé ukázaly světu a také spustily e-shop www.bavleg.cz

Během procesu jsme přibraly do týmu, bez jeho vědomí, Jaromíra, neboť bez jeho technické podpory,
by hodně věcí nešlo tak hladce.

Tak jsme v listopadu 2017 začali.

my

napsala: Lucie