<
Upozorňujeme kupující, že vzhledem k ruční výrobě se mohou jednotlivé kusy výrobků od vzoru lišit.

Jak mě podnikání přivedlo k józe a nošení legín na různé akce

Cesta k józe

Když mě sestra pozvala na návštěvu k sobě domu a řekla mi o svém nápadu vyrábět biobavlněné oblečení na jógu, jelikož ji chybí na trhu něco z přírodního materiálu, neváhala jsem ani minutu. Někde v sobě jsem delší čas cítila potřebu něco vyrábět. Tak se spojili naše dvě touhy, naše kreativita a vznikla značka BavLeg

Ano, náš vztah je občas plný nesrovnalostí, ale to jen proto, že jsme každá jiná.Každá máme jiný úhel pohledu. Čímž se doplňujeme a spojuje nás to. Někdy je to náročnější, ale učíme se diskutovat, hledáme způsoby jak představit své názory, dělat kompromisy. 

Tehdy jsem samozřejmě věděla co je jóga. I jsem ji párkrát cvičila. Například power jogu na vysoké škole. Ale inklinovala jsem spíše k rychlejším pohybovým aktivitám. Jako je spontánní tanec (ten může být samozřejmě i pomalý), cvičení na bázi aerobní frekvence, badminton a podobně. Taky jsem dost bojovala s váhou, přejídáním, které bylo psychické a podobně. Chodila jsem do různých kruhů a skupin... ale zpět k tématu.

Tak teda zkusím tu jógu

Mezitím,co moje sestra byla nadšená z legín, materiálu a vzorů a hlavně jejich pohodlnosti, já si uvědomovala, že je moc nenosím. Jen jako oděv na doma. Když jsme začaly chodit na různé markety, kde jsem nabízela lidem naše produkty a povídala o nich, někdy jsem nevěděla, jak na některé otázky odpovědět. Víte, já ráda používám vlastní zkušenosti v komunikaci se zákazníky. Nerada lidem něco slibuji nebo tvrdím o něčem něco, pokud to nemám sama vyzkoušené. Tak jsem začala testovat. Testovat legíny v běžném životě a testovat i sama sebe, jak se v nich cítím v různých situacích a při různých příležitostech. Že jsou pohodlné a super na domácí válení, uklízení a podobně, není pochyb. Dokonce i partner ocení, že máte na sobě něco přiléhavého. Ale co dál? „Tak vyzkouším tu jógu teda.“ řekla jsem si.

balkonova_joga

Vybrala jsem si na youtube dostupná cvičení pro začátečníky. No musím říct, že jsem si myslela, že jsem ohebnější a ráda bych také zapracovala na zpevnění svého středu těla. Ale čemu jsem přišla hodně na chuť, jsou různá podporující videa – tak jim říkám já. Jsou to lekce cvičení na různé bolesti. Mám od sezení u šicího stroje celá zkroucená záda a často mě bolí. Jóga pro bolestivá záda mi nejen pomůže od bolesti, ale i se člověk trochu zklidní a zjemní. To nemluvím o přínosu videí se cviky proti bolení hlavy či proti menstruační bolesti. Moc mi pomáhají Jóga mě začala bavit. A i když ji necvičím pravidelně přes týden, víkend to jistí. Před Vánoci jsem napsala Ježíškovi o jogamatku. Donesl mi krásnou fialovou se sloníkama a mandalou. No a hned se lépe cvičí. 

jogamatka    IMG_20200329_104109 kopie

Taky jsem si vzala naše nejnovější legíny na cestu do práce. Mám jít v úzkých džínách nebo legínách, to vyjde nastejno, obzvlášť když vám z pod bundy vykukujou jen nohy.V legínách a s legínami s barevným vzorem je větší zábava, no ne?

IMG_20200329_135054 kopie    leginy_navylet

No a až situace dovolí, jít na tůru, tak už mám vymyšlený báječný model s našimi leknínovými legínami. Sledujte naše sociální sítě, kam vám dám určitě fotku z výletu. Pod článkem najdete nějaké fotografie z příležitostí, o kterých zde píši.

Třeba jsem vás svým příběhem inspirovala k nošení našich originálních legín, které se hodí nejen na jógu. Pokud ano, rády uvidíme vaše modely. Vyfoťte se a označte váš příspěvek hashtagem #bavsvenohy a inspirujte tak i ostatní.

napsala: Helena